torstai 11. joulukuuta 2008

Busy Bee!

Kiirettä pukkaa, vaikka ei olekaan mihinkään kiire. Niin pimeää jatkuvasti, että päivät vain alkaa ja loppuvat, lopulta sitä havahtuu huomaamaan, että kappas, viikko vilahti silmissä eikä mitään ole saanut aikaan. Noh...

Ollut niinkin hämärää, ettei kunnon kuvia ole saanut otetuksi. Muutamia päivänasukokonaisuuksia olen yrittänyt räpsiä sellaisin tuloksin, että menen pitkin seiniä ja kuvat pääsevät roskakoriin. En ymmärrä miten muut saavat itsestään niin edustavia otoksia. Apuna kenties joku elävä otus kameran takana, eikä vain 10s aikaa sännätä poseeraamaan kameran eteen. Hämäräkään ei paljon auta tässä; kuvista tulee auttamattomasti hirveitä.

Onneksi on kirkasvalolamppu. Tuo jotain valoa tähän pimeyteen. Olen huomannut, että ainakin Turussa on muutamien bussipysäkkien valotauluihin asennettu myös kirkasvalolamput. Loistavan kätevää! Siinä on mukava odotella bussia ja impata itseensä valoa pimeyden keskellä. Pienet asiat kunniaan! Myös tuleva joulu piristää ainakin itseäni. Minulla on ilo tutoroida laumaa ihania vaihto-oppilaita, joiden innostus suomalaista joulua kohtaan on ladannut itseenikin lapsenomaisen ihmetyksen, joka ehtinyt vuosien saatossa jo vähän rapista pois. Itsenäisyyspäivänä tutustutin heikäläisiä linnanjuhlien pukubongailun saloihin ja innostuivat kympillä! Sunnuntaina taas kävimme yhdessä joulumarkkinoilla, jonne pukeudun kovin teemanmukaisesti. Tytöt kiljahtivat minut nähdessään "Uuuu, little elf girl!"


Omg, miten tantalta näytän...

Villatakki - Gina Tricot (edes 30% villaa seassa, joten lähti heti mukaan. Rakastus)
Korkeavyötäröinen hame - H&M
Ankkuripaita - Stockmann (mutta minulle löytänyt/lähettänyt Hanna, kiitos!)
Polvi(villa)sukat - Mummon kutomat, joskus 90-luvun alussa.
Sukkanauhat - Ihan ite (ei vanhat sukat muuten pysy ylhäällä)
Tanhukengät - Huuto.net

Ensimmäisessä kuvassa kokonaisuus näyttää hyvin tantalta, mutta kun vähän takkia raottaa niin alla kiva ankkuripusero, jonka tosiaankin korupostauksestani ankkurifriikkeyden muistanut toverini löysi Helsingistä alerekistä ja nappasi minulle mukaansa. Ihanaa! Paita tunikamallinen, joten menee moneen mukaan. Ulkona kaiken tuon päällä oli nahkarotsini ja päässä Mummini myös kutoma valkoinen baskeri. Jouluista, todellakin! Lämmin oli, kiitos villaisten vaatteitteni.


Takin pinssit ja kaulassa riippui Youth vs. Futuren pistaasinvihreä timantti. Edellisyönä oli laitetut kynnet menneet rikki työn touhussa.


Tunnelmallisia yuleterveisiä Turusta!

Edellispäivänä olin liikkeellä koko päivän ja luotin taas kerrospukeutumiseen, koska en yhäkään omista talvitakkia. Kuva napattu duunipaikan eteisen peilin kautta. Rotsini hiha vilkkuu nurkasta!



Paita - Anttilan lastenosaston alekori vuonna keppi ja kirves, josta tuunattu kaula-aukko suuremmaksi ja hihat katki.
Mekko - Seppälä.
Ankkurikoru - Ihan ite.
Vihreät polvisukat - American apparel (Kesällä Kölnistä)
Saappaat - Huuto.net (on muuten ihan parhaat löytönä; aitoa nahkaa pohjaa myöten ja korot puuta).
(kuvasta puuttuu villatakki, joka oli tuon ja rotsin välissä pitämässä meriviimaa pois iholta)

Uusi villatakkini kyllä ollut aarre heti hankkimisesta asti. Sillä pärjäsin yötöissä vetoisassa paikassa ja toiminut nahkatakin alla lämmittäjänä Turun säässä. Oi iloa! Muutenkin suosin aitoja materiaaleja, kuten villaa, nahkaa, puuvillaa ja pellavaa. Syynä tähän muinaistekniikan artesaaniopiskelut menneisyydessä.

1 kommentti:

Nietuska kirjoitti...

Ihana tuo ankkuri paita!!