torstai 28. tammikuuta 2010

Handy design for our purrrrrfect friends.

Mulle on tulossa perheenlisäystä ensi viikolla. Omistan jo yhden kissan, Somebody eli tuttavallisemmin Samppa/Samu nimeltään, mutta muutettuani uuteen asuntoon, jossa tilaa on mukavasti, päätin vihdoin hankkia hänelle kaverin. Joten Sampan lisäksi asuntoon muuttaa Skumppa.



Molemmat kissani ovat siis harmaita ja kolleja. Vanhalla on töpöhäntä, onhan hänessä rotukissaa (Japanese Bob tail), mutta värinsä saanut innokkaalta maatiaiselta, muuten rotumääritelmänsä mukainen otus. Hännättömänä on kömpelö, eikä hypi kovinkaan paljon, saatika kiipeile. Kirjahyllyni ovat saaneet pysyä rauhassa, sekä korkealle sijoitetut viherkasvit. Raapimispaikka Sampalle on, sillä hän ei pääse parvelleni ilman juuttiköyden suomaa varmuutta. Sitä olen kiertänyt portaiden reunan ympärille. Uusi kissa on hännällinen, joten varmasti kiipeilee paikkoihin ja loikkii minne haluaa. Onneksi kotini pinnat ovat kovin turvallisia ja kissalle aktiivisuutta tuovia. Tilaa on temmeltää. Raapimispaikka parven yhteydessä varmasti pitää ahnaat kynnet erossa sohvastani, kuten toivoa saattaa. Olen vilkuillut netistä kiipeilypuita, mutta hyvin harva on esteettisesti edes hyvännäköinen. Harvemmin lemmikeille suunnatussa muotoilussa ollaan oikeasti ajateltu muuta kuin käytännöllisyyttä, mikä tietenkin on ensimmäinen prioriteetti. Joskus törmäsin netissä firmaan, joka myi kauniita kissan petejä ja vessoja, mutta niiden hinta oli sangen korkea, eikä koskaan ole varmaa meneekö kisu nukkumaan hänelle hankittuun koppaan. Pahvilaatikko kun yleensä on se paras vaihtoehto tahi yksinäinen paperi lattialla. Etsinnässä kuitenkin on silmälle sievä kiipeilypuu, joka on semi-matala ja huokea hinnaltaan.
Netistä törmäsin tällaisiin, mutta kotimaasta näitä on turha etsiä:


Cubicat.


Banana Leaf Pedestals.


Lotus Cat furniture.

Tässäkin huonekalussa kaunis muotoilu kohtaa lemmikin tarpeen:

Case real.

Joskus, kun asuisin omistusasunnossa tai omakotitalossa olisi hienoa, jos pystyisin ottamaan huomioon myös karvakaverini. Luulen kuitenkin, että kissat ovat tulleet talouteeni jäädäkseen.


The Cats House.


Sama Japanin malliin.



Linkkejä:
Moderncat.net.
Malliesimerkki loistavasta suunnittelusta - Contemporary 2in1 petcaddy and bed.

2 kommenttia:

Inari kirjoitti...

Ehdoton kissanpeti-suosikkini on tämä:
http://www.wishlist.nu/wp-content/uploads/2008/07/goldfishcatbed.jpg

Oola kirjoitti...

Haha maahti :D