lauantai 5. joulukuuta 2009

Tilaihmettelyä.

Nerokkaat tilansäästö huonekalut on niin påp.




Opiskelija-asuntoihin tarvitsisi parempia tilansäästöratkaisuja. Yksiöistä on muutenkin huutava pula ja niitä menee eniten asuntomarkkinoilla. Itse asuntoa etsiessäni harmitti yksiöt, joissa oli vain pari kaappia, tila käytetty ääresti huonosti, eikä edes varastotilaa vintillä/kellarissa. Jossain asunnoissa oli sentään parvi, kumma kyllä keittiöiden yläpuolella yleisesti. Tuli mieleen vain, etteikö ruuan käry nouse sinne?
Yksiöissä asuessani minulla onkin ollut herkkä paikka käyttää tyhjiä seiniä hyväksi miinoittaen ne hyllyin ja tunkea sängyn alle kunnon säilytyslootia. Pienessä eteisessäni oli ylhäällä katonrajassa hyllyt, samoin kylppärissä oven yläpuolella. Ollessani niin lyhyt eivät edes näkökenttääni näkyneet. Asunto, johon nyt muutan on yksi tilaihme! Omistaja on aikoinaan tehnyt eteiseen koko seinän kattavat kaappisysteemit, samoin alkoviin on rakennettu tilava, mukava parvi, jonka alla on vaatekaapit. Siihen asunnossa ihastuinkin; loistavan kekseliästä tilankäyttöä! Silti olen aika peloissani siitä, mahtuuko kaikki omaisuuteni sinne. Ei sillä, että omistaisin ihan hulluna tavaraa, vaan, ettei kaikelle ole samalla tavalla säilytyspaikkoja, kuin edeltävässä kodissani, joka nyt sattui olemaan reippaasti isompi. Onneksi tuolla on sentään sekä alhaalla, että ylhäällä varastokopit. Muutot on parhaita hetkiä luopua tavaroista; extra leivänpaahdin meni kaverille, samoin digiboxi jolla en tee mitään, sillä en omista edes televisiota.


Pics are from Resource Furniture.

Olen yrittänyt etsiä netistä pieniä asuntoja koskevia artikkeleita, tilaratkaisuohjeita yms, mutta enpä ole löytänyt kovinkaan hyviä. Rasittavaa, pienimmät asunnot ovat aina jotain 40 neliötä, mutta suomalaiset nuoret ja sinkut asuvat 22-25neliöisissä kopeissa sen jälkeen, kun ovat sinnitelleet muutaman vuoden 18neliön itsemurhayksiöissään.

Ei kommentteja: